Ruke.png

Članstvo

U Društvo se kao redovni članovi mogu učlaniti stručnjaci s odgovarajućim obrazovanjem na području nutricionizma i dijetetike, iz zemlje i inozemstva.

Redovni članovi mogu biti samo nutricionisti (diplomirani inženjeri, prvostupnici, magistri i doktori znanosti nutricionizma) i dijetetičari (diplomirani inženjeri prehrambene tehnologije (smjer/studij: nutricionizam, prehrambena tehnologija), diplomirani inženjeri biotehnologije i magistri nutricionizma).

Pridruženi su članovi stručnjaci s višom i visokom stručnom spremom, magisterijem ili doktoratom iz zemlje i inozemstva, koji nisu dijetetičari i nutricionisti, a rade u zdravstvenoj djelatnosti te kao nezdravstveni djelatnici koji sudjeluju u procesu dijagnostike i liječenja, kao javnozdravstveni stručnjaci, ili su znanstvenici iz područja znanosti o prehrani.

Počasnim članovima mogu postati članovi HDND-a te drugi zdravstveni i znanstveni građani Republike Hrvatske ili iz inozemstva, koji su posebno zaslužni za rad HDND-a ili za unapređenje struke nutricionista i dijetetičara.

Članstvo se ostvaruje popunjavanjem pristupnice i uplatom godišnje članarine.