Studentsko natjecanje Ecotrophelia Hrvatska 2015.

Obavijest o nacionalnom studentskom natjecanju u kreiranju eko-inovativnog prehrambenog proizvoda.

Nakon prošlogodišnjeg prvog predstavljanja hrvatskog tima na europskom natjecanju ECOTROPHELIA EUROPE, održanog 19. i 20. listopada 2014. godine u Parizu, zadovoljstvo nam je pozvati Vas na 2. nacionalno natjecanje timova sastavljenih od studenata preddiplomskih i/ili diplomskih i/ili doktorskih studija Sveučilišta u Republici Hrvatskoj u kreiranju eko-inovativnih prehrambenih proizvoda ECOTROPHELIA HRVATSKA 2015.

Natjecanje organizira Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista (HDPBN, www.pbn.hr), u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK, www.hgk.hr) i Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom, (PBF, www.pbf.unizg.hr).

Samo natjecanje je pokrenuto u Francuskoj gdje se održava već 15 godina, a posljednjih 6 godina organizira se i europsko natjecanje na kojem se natječu najbolji timovi iz različitih europskih država (ECOTROPHELIA EUROPE, www.ecotrophelia.eu).

Cilj natjecanja je poticanje studentske inovativnosti i kreativnosti, stvaranje novih eko-inovativnih proizvoda temeljenih na studentskim idejama te njihov plasman i promocija na nacionalnom i europskom tržištu.

Nacionalno natjecanje održati će se 15. lipnja 2015. godine na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu, Pierottijeva 6, Zagreb.

Pobjednik nacionalnog natjecanja automatski postaje predstavnik Hrvatske na europskom natjecanju najboljih timova, koje će se ove godine održati 04.-06. listopada u Milanu, u sklopu prehrambenog sajma EXPO UNIVERSAL. Tri najbolje plasirana tima na europskom natjecanju dobivaju novčane nagrade.

Više: http://www.pbf.unizg.hr/vijesti_i_najave/obavijest_o_ecotrophelia_2015