Pridružite se besplatnim i zabavnim radionicama!

Povodom obilježavanja Svjetskog dana dijabetesa 14. studenog 2017., u sklopu tjedna od 6. do 10. studenoga, posvetit ćemo se različitim aktivnostima koji u svom fokusu imaju ključnu ulogu roditelja, posebice majke, na zdravlje djeteta. Majka svojim genetskim materijalom, ali i životnim navikama, već pri začeću ploda direktno utječe na buduće zdravlje svog nasljednika/ce. Samim time može uvelike utjecati i na smanjenje rizika od razvoja kroničnih nezaraznih bolesti poput dijabetesa tipa 2, srčano-žilnih bolesti, karcinoma i sl. tijekom života djeteta. Upravo zato je ključno pravovremeno se educirati i time pridonijeti stvaranju zdravih cjeloživotnih navika koje će majka, a i otac, tijekom života prenijeti i na svoju djecu.

U razdoblju od 8. do 10. studenoga bit će organizirane mnogobrojne zanimljive aktivnosti u suradnji s partnerima programa PETICA-igrom do zdravlja iz različitih sektora. Sve aktivnosti su besplatne te su savršena prilika da saznate imate li Vi i vaša obitelj zdrave životne navike. No, kako ćete to saznati?

U suradnji s partnerima, PETICA-igrom do zdravlja, osmislila je za Vas i Vašu obitelj sljedeće:

  • Događanje 5 u 1

U sklopu događanja 5 u 1 bit će provedeno nutricionističko i kineziološko savjetovanje, antropometrijska mjerenja, mjerenja glukoze u krvi te krvnog tlaka, kreativne i zabavne radionice PETICA za djecu te kuharske radionice koje će pripremati za vas kuhar i pobjednik Masterchefa, Šime Sušić. Sve aktivnosti bit će pripremljene u Centru za zdravlje mladih grada Zagreba pri Domu zdravlja Zagreb – istok, Heinzelova 62a, u suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo Grada Zagreba i Nastavnim zavodom za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar”, 8. i 10. studenog 2017. od 12:00 do 19:00 sati. Dođite i provjerite svoj zdravstveni status, naučite nešto novo i dobro se zabavite na kuharskoj radionici sa Šimom Sušićem.

Program / 8. i 10. studenog, Centar za zdravlje mladih grada Zagreba, Heinzelova 62a

12:00-16:00 Savjetovanje s kineziologom i antropometrijska mjerenja

16:00-19:00 Nutricionističko savjetovalište i antropometrijska mjerenja

15:00-19:00 Mjerenje krvnog tlaka te razine glukoze u krvi

16:00-19:00 PETICA radionice

17:00-19:00* Radionice kuhanja s kuharom i pobjednikom Masterchefa, Šimom Sušićem

*radionice započinju na puni sat

  • Vježbanjem do zdravlja

U školama sudionica programa PETICA organizirat će se vježbanje učenika u trajanju od 5-10 minuta pri dolasku u školu 9. studenoga 2017. godine. U tom smislu će 13 zagrebačkih škola odnosno 1030 učenika istovremeno vježbati u školama te tako pridonijeti promociji zdravih životnih navika. Upravo su zdrave životne navike ključne u prevenciji kroničnih nezaraznih bolesti poput dijabetesa tipa 2.

  • Croatian Obesity Forum

Croatian Obesity Forum obuhvatit će eminentne stručnjake i predavače s područja pedijatrije, endokrinologije i dijabetologije, ginekologije i javnog zdravstva kojim će se naglasiti važna uloga pravilne prehrane i redovite tjelesne aktivnosti te zdravih životnih navika na plodnost, začeće, rast i razvoj djeteta te zdravlje cijele obitelji kroz životne cikluse. Pridružite nam se na zanimljivom Forumu bogatog programa u Hrvatskom liječničkom zboru, 9. studenog 2017., Šubićeva 9, od 12:00 do 15:00 sati.

Pomno pratite www.petica.hr te naše društvene mreže PETICA-igrom do zdravlja jer vam uskoro donosimo sve detalje događanja!