Obavijest o 3. nacionalnom studentskom natjecanju ECOTROPHELIA

I ove godine održat će se nacionalno studentsko natjecanje u kreiranju eko-inovativnih prehrambenih proizvoda. Nakon prošlogodišnjeg, iznimno dobrog uspjeha hrvatskog tima na europskom natjecanju ECOTROPHELIA EUROPE, održanom 05. i 06. listopada 2015. godine u Milanu, pozivamo Vas na 3. nacionalno natjecanje timova sastavljenih od studenata preddiplomskih i/ili diplomskih i/ili doktorskih studija Sveučilišta u Republici Hrvatskoj u kreiranju eko-inovativnih prehrambenih proizvoda ECOTROPHELIA HRVATSKA 2016!

Natjecanje organizira Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista (HDPBN, www.pbn.hr), u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK, www.hgk.hr) i Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom, (PBF, www.pbf.unizg.hr).

Ovo natjecanje pokrenuto je u Francuskoj gdje se održava već 15 godina, a posljednjih 6 godina organizira se i europsko natjecanje na kojem se natječu najbolji timovi iz različitih europskih država (ECOTROPHELIA EUROPE, www.ecotrophelia.eu).

Cilj natjecanja je poticanje studentske inovativnosti i kreativnosti, stvaranje, novih eko-inovativnih proizvoda temeljenih na studentskim idejama te njihov plasman i promocija na nacionalnom europskom tržištu! Stoga pozivamo studente različitih područja poput prehrambene tehnologije, biotehnologije, nutricionizma, agronomije, medicine, farmacije, ekonomije, grafičkog dizajna, marketinga… da se uključe u natjecanje te svojim znanjem doprinesu kreiranju novog eko- inovativnog prehrambenog proizvoda.

Svakako veliki poticaj novim timovima jest i prošlogodišnji uspjeh hrvatskog tima koji je kreirao prehrambeni konac „Unita“, te osvojio 1. nagradu za inovativnost i sveukupno 4. mjesto na europskom natjecanju!

3. nacionalno natjecanje ECOTROPHELIA HRVATSKA 2016 održat će se 06. lipnja 2016.
godine na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu, Pierottijeva 6, Zagreb.

Pobjednik nacionalnog natjecanja predstavljat će Hrvatsku na europskom natjecanju najboljih timova, koje će se ove godine održati početkom listopada u Parizu.

Više informacija kao i pravila natjecanja možete saznati ovdje.