Koji je okus tvoje ideje? Otvorene prijave za Ecotrophelia Hrvatska 2017.

U petak 3. ožujka 2017. počele su online prijave studenata za četvrto nacionalno natjecanje u kreiranju eko-inovativnih prehrambenih proizvoda Ecotrophelia Hrvatska 2017. godine. Završnica će se održati 5. lipnja na Prehrambeno – biotehnološkom fakultetu u Zagrebu. Prijave traju do 28. travnja i tada kreće finalizacija proizvoda do završnice natjecanja. Organizator natjecanja je Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista (HDPBN), a suorganizatori su Prehrambeno – biotehnološki fakultet (PBF), Hrvatska gospodarska komora (HGK) i eSTUDENT.

Cilj natjecanja je poticanje studentske inovativnosti i kreativnosti, stvaranje eko-inovativnih proizvoda temeljenih na studentskim idejama te njihov plasman i promocija na nacionalnom i europskom tržištu. Tim koji na nacionalnom natjecanju bude najuspješniji predstavljat će Hrvatsku na sedmom međunarodnom natjecanju Ecotrophelia Europe koje će se održati 22. i 23. studenog 2017. u Londonu.

Natjecanje potiče multidisciplinarnost timova i sinergiju znanja iz različitih područja (prehrambene tehnologije, biotehnologije, nutricionizma, agronomije, ekonomije, dizajna te marketinga), a hrvatski predstavnici su na dosadašnjim europskim natjecanjima ostvarili zapažene rezultate. “Sudjelovanje na jednom ovakvom natjecanju i rad na projektu naučio nas je gomilu praktičnih znanja iz posve novih područja. Javni govor, poslovna prezentacija i komunikacija, timski duh, organizacijske vještine, sve smo to nadogradili u tih nekoliko mjeseci.” – istaknuli su članovi tima Unita, čiji je jestivi prehrambeni konac na europskom natjecanju u Milanu 2015. osvojio posebnu nagradu stručnog žirija za inovativnost.

Ecotrophelia je natjecanje studenata u izradi eko-inovativnih prehrambenih proizvoda,koje je pokrenuto u Francuskoj prije 16 godina, a prije sedam godina proširilo se po Europi. Danas se u 15 europskih država održavaju nacionalna natjecanja čiji se pobjednici na Ecotrophelia Europe natječu za titulu najboljeg tima u Europi. Ecotrophelia je postala prepoznatljiv projekt, referentna i priznata spona za suradnju između visokoobrazovnih institucija, tehničkih centara i tvrtki u preradi i distribuciji hrane. Mladi, kreativni i inovativni studenti koriste ovo natjecanje kao odskočnu dasku prema karijerama i razvijanju punog potencijala, uz posebno obraćanje pozornosti na ekološki pristup u svrhu očuvanja životne sredine.

Sve informacije, tijek i pravila natjecanja možete pronaći na službenoj web i Facebook stranici natjecanja.

Dodatne informacije:

Jelena Nišević
voditeljica radne skupine Ecotrophelia, eSTUDENT
095 850 76 63
jelena.nisevic@estudent.hr

Prijavite se za newsletter!

Poslovni podaci

KBC ZAGREB
Centar za kliničku prehranu
Kišpatićeva 12, 10000 Zagreb
OIB: 97346328181
IBAN: HR6924020061100729275

Kontakt podaci

KBC ZAGREB
Centar za kliničku prehranu
Kišpatićeva 12, 10000 Zagreb

Tel. ++385 (0)1/2367-730
Fax. ++385 (0)1/3740-608
E-mail: info@hdnd.hr