
Poslijediplomski specijalistički studij „Fitofarmacija s dijetoterapijom“ predstavlja oblik trajnog usavršavanja, odnosno cjeloživotnog učenja, za magistre farmacije i druge diplomirane stručnjake iz područja biomedicinskih, prirodnih ili biotehničkih znanosti. Studij se temelji na stjecanju znanja i vještina iz područja racionalne fitoterapije, mikronutricije, dijetoterapije, istraživanja učinkovitosti te kontrole kakvoće i regulative biljnih lijekova, dodataka prehrani, medicinskih i kozmetičkih […]
Pročitaj višeU Zagrebu je od 10. – 11. lipnja 2016. u organizaciji Hrvatskog društva nutricionista i dijetetičara održan međunarodni kongres „Nutricionizam i dijetetika 2016“ koji je okupio 300 sudionika iz 9 zemalja Europe. Kroz više od 40 predavanja tijekom dva dana, stručnjaci s područja nutricionizma i dijetetike iz Hrvatske i Europe, razmijenili su iskustva u ovom […]
Pročitaj višeNakon prošlogodišnjeg prvog predstavljanja hrvatskog tima na europskom natjecanju ECOTROPHELIA EUROPE, održanog 19. i 20. listopada 2014. godine u Parizu, zadovoljstvo nam je pozvati Vas na 2. nacionalno natjecanje timova sastavljenih od studenata preddiplomskih i/ili diplomskih i/ili doktorskih studija Sveučilišta u Republici Hrvatskoj…
Pročitaj višePrema novim preporukama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), djeca i odrasli trebali bi ograničiti unos slobodnih šećera na maksimalnih 10 % ukupnog energetskog unosa. Ovo bi značilo da, primjerice, dnevni jelovnik od 2 000 kcal ne bi smio sadržavati više od 50 g slobodnih šećera.
Pročitaj višePočetkom 2015. godine započelo je provođenje programa prevencije pretilosti djece školske dobi „PETICA – igrom do zdravlja”. Program se trenutačno provodi u osam odabranih pokusnih osnovnih škola u gradu Zagrebu: u četiri škole u Donjem gradu te četiri škole u Novom Zagrebu.
Pročitaj višeHrvatsko društvo nutricionista i dijetetičara (HDND) osnovano u lipnju 2014. provelo je sve potrebite radnje nužne za nesmetan početak rada u 2015. godini. Društvo je osnovano u cilju promicanja spoznaja o pravilnoj prehrani te razvitka i unapređenja prehrane u Republici Hrvatskoj, stručnog i znanstvenog rada te njegovanja digniteta struke.
Pročitaj više